jägarnas blodtörst?
Jägarna dödar våra djur och därmed också vår natur
Hur skall vi släcka
De behöver inte döda för att få mat som det var förr i tiden. Nej, nu handlar det om en hobby och döda för nöjets skull. En del tycker att det är macho att vara jägare..? Hur tänker jägarhjärnan då? Smyga sig på och skjuta ett försvarslöst djur är bara fegt och inget annat.
“VILTVÅRD” som jägarna tycker låter så fint borde betyda att man vårdar och månar om våra vilda djur, inte att man skall mörda dem. DET KAN INTE VARA RÄTT ATT EN MINORITETSGRUPP SOM JÄGARMAFFIAN SKALL BESTÄMMA HUR VÅR NATUR SKALL SE UT!
När skall människan lära sig.... Lära sig vadå? Jo att respektera andra varelser på samma sätt som de själva vill bli respekterade. Om vi tar vår natur först så kommer här ett citat från Världsnaturfonden WWF. "På mindre än 50 år har populationerna av vilda ryggradsdjur i genomsnitt minskat med 68 procent*. Det är chockerande siffror som inte bara är en katastrof för djuren, utan också för oss människor som är helt beroende av ett fungerande ekosystem och allt det ger oss." Jägarna får alldeles för lättvindigt tillstånd för skyddsjakt av deras bundsförvanter på våra länsstyrelser  så fort någon har sett ett vilt rovdjur nära ett samhälle. Hur tänker man då? Man skall först försöka att  skrämma bort dem eller att jägarmaffian inte längre får skjuta så många djur, såsom älg och rådjur. För dessa är tänkt som föda till dessa stackars rovdjur. Det är grymt när rovdjur dödar ett byte men det är så det är tänkt och det skall inte människan ändra på. Människor dödar sin egen art p.ga. lågt IQ, hämnd, krig och habegär i en mycket större omfattning än vad djur dödar andra djur för att kunna äta sig mätta. Djuren har ingen mataffär. Varg och björn tar får och annan boskap ibland och det är mycket tragiskt. Men det går att undvika om det blir lag på att djurhållare måste ha ett godkänt viltstängsel kring sina djur. Eller hålla dem inomhus på nätterna. Hur svårt kan det vara om man är rädd om sina djur? Ingen människa har blivit dödad av en vild varg här i Sverige sedan 1881 och den var heller inte helt vild för den hade fötts upp av människor. Den tragiska olyckan i Kålmården 2012 när en kvinnlig vårdare blev dödad av vargar var ju inte heller vilda vargar. En vild varg ser inte människan som ett byte. Jag har själv pratat med en varg men det var på kanske 50-60 meters avstånd. Den lyssnade på mig ett tag sedan lunkade den sakta iväg. Vargens möjligheter att överleva idag beror på om vi människor vill dela med oss av livsrum och skogens bytesdjur. Mitt allra mäktigaste möte var i april 2012 när det kom in ett lodjur på vår gård som stannade i mer än 10 minuter hos oss. Jag kunde filma den fina katten i ca. 5 minuter. Det var 5 meter emellan oss och vi hade ögonkontakt hela tiden. Tror att det var mitt fjollprat som gjorde att den var hur lugn som helst. Varken katten eller jag var det minsta rädd för varann. Min film här: Filmen har visats över 120 ggr på ett dygn efter jag lade upp den i en grupp på FB och över 8700 på Youtube. Den unika händelsen har också visats på SVT. Detta skriver en sann djurvän som hellre umgås med vilda djur än vissa opålitliga och giriga människor. Leif U Hagström